A szellemi ébredés főnixmadara az emberi kétségbeesés hamvaiból születik.

Nagualizmus – Tudatos álmodás 10.rész

2018. április 16. - HalászEmese

Szépen haladunk az alapokkal, már nincs sok hátra és nagyjából mindent tudni fogtok, amire csak szükség lehet. Elismerem a tonál és naguál vagy épp maga a nagualizmus elég misztikusan hangzik, de tapasztalataim szerint sokkal több köze van mind az álmodáshoz, a tudatos álmodáshoz, és a spirituális élethez, mint a pszichológiai alapokon nyugvó ismereteink. Habár ez utóbbit sem dobhatjuk sutba. ;-) Nemsokára erről is bővebben írok. Addig is, lássuk, mi is az a Nagualizmus.

A nagualizmus vagyis a tudatos álmodás nem más, mint a tonál és a naguál egyesülése, miután aludni térünk. Ez az egyesülés egy energiatestet eredményez. Ilyen egyszerű, csupán ennyi az egész misztikus megfogalmazás mögötti energetikai definíció.

A tonálról és a naguálról már írtam az előző bejegyzésben, ha lemaradtál, akkor esetleg most érdemes bepótolni, mert még sokszor fogjuk ezeket a kifejezéseket használni: Tonál és naguál

tumblr_nkq1rkdv5t1rejzeso1_500.jpg

Ezt a vegyített tudatállapotot ébren is el lehet érni. Amikor ez megtörténik, éber állapotunkban is képessé válik a más valóságok információiba való betekintés. Amit ezután még elérni lehetséges az például a kollektív álomba vagy akár más emberek álmába való belépés.

A nagualizmusnak a tolték hagyomány két fő ágát különbözteti meg.

Az egyik az, amikor a nagualizmust egy külső segítséggel találjuk meg. Ilyen például az alkohol vagy különböző hallucinogén növények. Ezekkel találkozhatunk Castañeda könyveiben is, peyot vagy mescal növények formájában.

A másik irányzat, amikor légzés és mozgástechnikát alkalmaznak a tudatállapot befolyásolására. Ez jóval egészségesebb, mondanom sem kell. A keleti tanok itt is visszaköszönnek, hiszen a buddhizmusban is nagyon sok a légzéstechnikai gyakorlat. A levitáció sem más, csupán egy légzésgyakorlat – mondják, akik már képesek erre. Szóval mozgás és légzéstechnikával közelebb juthatunk a tudatos álmodáshoz.

A két irányzat között a különbség abban áll, hogy míg az egyik egészségromboló hatású és javarészt irányíthatatlan tudást kölcsönöz, a másik irányíthatóbb, tudati tisztaságát sem vitathatjuk, habár jóval tovább tart így elérni a vágyott álmodást. Döntse el mindenki, hogy melyiket választja, én mindenképp a második lehetőséget javaslom és a következőkben ezeket a technikákat fogom ismertetni, Magaña nyomán.

A bejegyzés trackback címe:

http://aboldogsagbennedvan.blog.hu/api/trackback/id/tr4313838066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.